Zeepkist van 20 november 2015

Jan Roelofs kondigt aan voor volgende week in het Stadhuis, het Nimweegs Dictee, start 20.00, gepresenteerd door Jan Roelofs.
Dit jaar is ‘100 jaar pien oan de poten’ het thema van het Nimweegs Dictee welke op vrijdag 27 november zal gaan plaatsvinden op het Nijmeegse stadhuis. Het thema refereert naar de 100e Vierdaagse die in 2016 gelopen zal worden. Het dictee wordt gecombineerd met de quiz ‘Kwis ‘t nie’. Daarbij worden de deelnemers uitgedaagd op het gebied van taal, actualiteit, bekende Nijmegenaren en geschiedenis.
Het dictee begint om 20:00 uur en de entree bedraagt 15 euro. Kaarten koop je via de website www.nimweegsdictee.nl en vanaf 7 november zijn deze ook te koop bij Ingrid’s Tabakzaak aan de Daalseweg in Nijmegen. 

Anton de Wildt meldt het verschijnen van het boek:
Kensingtonstraat Nijmegen-Oost, Herinneringen aan het verblijf van een Britse regiment aan het einde van de Tweede wereldoorlog.
Lezingen nav het boek zijn er op do 26 november om 12.30 en za 19 dec om 14.00 in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.
Voor meer info en bestellen boek a 14,99 €  mail:    adewildt@hetnet.nl

Annemarie Jansen meldt dat er op zo 29 november om 15.00 een kerstconcert wordt gegeven  in de Weezenkapel van het Van ’t Lindenhoutmuseum  door vocaal ensemble Pipelare.  Zie:   www.vantlindenhoutmuseum.nl

Sjaak Boom van de Historische Herberg Arnhem meldt een extra GeschiedenisCafé op vrijdag 27 november. Eind november vindt op de Radboud Universiteit een internationaal congres plaats over ‘Europese vrouwen’.  Naar aanleiding daarvan komt het GeschiedenisCafé Nijmegen in samenwerking met de Historische Herberg Arnhem met een special, een extra editie, met als thema ‘Gelderse vrouwen’. (zie bijlage I)
Drie sprekers van het congres vertellen tijdens dit café op toegankelijke wijze over onderzoek naar bijzondere vrouwen uit onze eigen regio.
Het extra café vindt plaats op vrijdag 27 november van 17-19 uur in het museumcafé van Museum Het Valkhof.

 

Geplaatst in Zeepkist