Zeepkist van 20 mei 2016

Wim Bilo meldt dat de rondleidingen van het Gilde Nijmegen veel waardering oogsten. Er zijn diverse rondleidingen te boeken, en Wim vestigt speciale aandacht op “Parels van de stad”, elke eerste zondag van de maand vertrek om 14.00 Grote Markt.

Zie www.gildenijmegen.nl

 

Hubert Hendriks en Joris Leijten

  • van Limburg Festival 2016: 12 editie met speciale Requiemmis in de Stevenskerk en volop activiteiten. Dit jaar op 27 en 28 aug.
  • Tijdens de Giro in Nijmegen lag er een gigantisch spandoek van “ De Anatomische Mens” boven op het dak van Museum Het Valkhof.
  • Hubert laat de eerste borden van het servies met thema’s uit het werk van de Gebr. van Limburg zien, deze komen in juli in de verkoop.

Zie: www.gebroedersvanlimburg.nl

 

Ex Tempore, tijdschrift van de afdeling Geschiedenis van de RU Nijmegen, verschijnt 3 x per jaar en in de pauze en na afloop zijn nrs te koop.

 

Niels Roemer meldt dat er nav Marker garden herdenking een escape room is gebouwd en te bezoeken op de 2e Oude Heselaan 181 A te Nijmegen

Zie www.escape-nijmegen.nl

 

Casper Louppen meldt dat in Museumpark Orientalis op zo 28 mei een Turkmeense Volksdag wordt georganiseerd en op 4 en 5 juni het Romeinenfestival 2016.

Zie www.museumparkorientalis.nl

 

Ton Smits meldt het 50 jaar bestaan van de Nijmeegse Orgelkring met allerlei activiteiten en concerten, bijzonder aanbevolen het orgeldiner op 7 juni.

Zie www.nijmeegseorgelkring.nl

 

Willem Reinders vraagt speciale aandacht voor de begraafplaatsen van In Paradisum Nijmegen en dit keer in het bijzonder voor de Stenenkruisstraat, zondag is er om 12.00 een rondleiding.

Zie: www.stichtinginparadisum.nl

 

Dolly Verhoeven wijst erop dat het succesvolle festival Gemaakt in Gelderland een vervolg krijgt. Op 3 en 4 juni worden de Maakdagen 2016 georganiseerd. De Gelderse maakindustrie staat dan in de hele provincie in al haar facetten in de schijnwerpers. Het publieksgerichte programma zit volop boeiende activiteiten zoals open dagen bij bedrijven, tentoonstellingen, routes, lezingen en workshops over het heden en verleden van de ambachten en industrie.

Zie: www.gemaaktingelderland.nl

 

Geplaatst in Zeepkist