Zeepkist van 20 maart 2015

Jos Hekking meldt vanuit organisatie Stieneo activiteiten en tentoonstellingen rond thema “Steengoed! Gebakken in Gelderland”.
Op 2 april de opening van expositie”Gebakken in Gelderland” in Natuurmuseum Nijmegen aan de Gerard Noodtstraat.
En op 23 april de opening van de tentoonstelling over 2000 jaar Nijmeegse baksteenindustrie in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis.

In de Stevenskerk wordt een expositie gehouden “Joods Nijmegen in woord en beeld, 1913-1945” van 1 mei – 18 mei, opening zondag 3 mei om 14.00.

Nel Winkelman bepleit de aankoop door Museum Het Valkhof van een ontbrekend deel van een drieluik van haar vriendin kunstenares Gitta Van Heumen Lucas.

In de Weezenkapel in het van ’t Lindenhoutmuseum wordt op zaterdag 25 april een concert gegeven door Vocaal Ensemble Omnitet.

Nijmegen Blijft in Beeld is weer toe aan de voorjaarstentoonstellingen en wel op 13 april om 14.00 en 20.00. Dit jaar is het thema “Ode aan de podia”.

Monique Zoon van de Gemeente Nijmegen meldt dat Open Monumentendag Nijmegen nu ook een Facebookpagina heeft.

Andre Stufkens: op zondag 29 maart wordt de 600e sterfdag van Johan Maelwael herdacht.
Er is een lezingenprogramma op hoog niveau in Museum Het Valkhof, en ook een kinderprogramma met workshops.
In het geboortehuis van de Gebroeders van Limburg aan de Burchtstraat 63 is er een expositie van Nijmeegse realisten.

Annelies Koster meldt dat er van 21 maart tot/ met 21 juni een nieuwe tentoonstelling te bezichtigen is in Museum Het Valkhof over bronzen beelden in het Romeinse Rijk: “Van hun Voetstuk. Romeinse beelden opnieuw ontdekt”

Tim Reuling, veteraan van de Koninklijke Luchtmacht attendeert ieder op de dagelijkse ´sunset march´  op de nieuwe brug de Oversteek langs de lampen ter herdenking aan de gevallenen van de heroïsche oversteek in september 1944. Ieder kan met zonsondergang meelopen.

Karoline Andela maakt allen attent op activiteiten van het Atelier Museum Jac Maris in Heumen. Van 23 mei t/m 21 juni is er een expositie rondom Mariet Horsting, en op zondag 7 juni houdt Mariet Horsting om 15.00 uur een lezing getiteld: ‘Het geestelijke in de beeldende kunst’.

Dolly Verhoeven wijst tenslotte nog op de Gelderse provinciale manifestatie “Gemaakt in Gelderland”. Van 12 juni t/m 20 september 2015 komt de Gelderse maakindustrie dan op vele plaatsen en in al zijn facetten in de schijnwerpers te staan.

Geplaatst in Zeepkist