Zeepkist van 19 mei 2017

Tijdens de drukbezochte editie van het “GeschiedenisCafe on tour”  in het Van ’t Lindenhoutmuseum.
Met hulde voor de goede organisatie en verzorging van het team van het Van ‘t Lindenhoutmuseum!

Hennie Sibon, voorzitter van Stichting Historisch Besef Beuningen meldt de publicatie van het 2e deel van het boek “De Nije Weg”over de historie van Beuningen e.o. Te koop bij Wito Bruna te Beuningen.

Leo Salemink maakt allen attent op de indrukwekkende tentoonstelling over Duitse deserteurs ten tijde van Hitler Duitsland in het Huis van Compassie aan de Groenestraat te Nijmegen. U kunt de tentoonstelling tot 30 juni van maandag t/m donderdag van 9.00 – 17.00 bezoeken (graag een telefoontje van tevoren): Pieter Poels (Huis van Compassie) 06 – 4205 6809

Ben Crul kondigt de verschijning aan van zijn boek over Keizer Frederik II.
Ben Crul laat in “Keizer Frederik II: een moderne wetenschapper uit de middeleeuwen” zien waarom de middeleeuwse keizer Frederik II zijn tijd ver vooruit was. Keizer Frederik II van Hohenstaufen stond bekend als de ‘stupor mundi’, hij die de wereld versteld deed staan. Hij was keizer van het Heilige Roomse Rijk, koning van Sicilië en van Napels. Hij werkte aan een imperium waarin vrede en gerechtigheid moesten heersen. Daarnaast was hij een wetenschapper van formaat. Zijn standaardwerk over de valkenjacht, De Arte Venandi Cum Avibus, is nog steeds actueel.
Presentatie van het boek is voorzien in september in de Nicolaaskapel op het Valkhof.

Peter van Schaik, bestuurslid van In Paradisum, attendeert op de begraafplaats Neerbosch.
Deze is opgeknapt en er zijn veel kinderen van het Weeshuis begraven.

Henk Rullmann is op zoek naar informatie over Miep Veldman, van wie in het parkje op de plaats van het voormalige zwembad Oost aan de Beethovenstraat een gedenksteen ligt.

Henk Termeer van de werkgroep Ooorlogsdoden 1940-1945 zoekt info over personeel en familie van de Fabriek Holland op Plein 44.

Carla Dijs van de Stichting Gebroeders van Limburg meldt dat het komende festival wordt gehouden in de binnenstad op 26 en 27 augustus.
De stichting wil de Gebroeders van Limburg en hun oom Johan Maelwael actiever promoten op andere ME festivals in binnen- en buitenland. En uiteraard ook begin oktober tijdens de opening van de Maelwael tentoonstelling in het Rijksmuseum te Amsterdam.

Adriaan Maters van de Historische vereniging “Tweestromenland” meldt de verschijning van een nieuw tijdschrift over de streekgeschiedenis. Met oa een fraai geïllustreerd artikel over het Weeshuis. Wordt lid en u krijgt als introductieaanbod 4 nrs voor 10 €

Marianne Mattijsen maakt ieder attent op het vertelfestival op 17 en 18 juni in pannenkoekenhuis de Duivelsberg bij Berg en Dal , thema Het Verschil. Toegang gratis. Nadere info 024-3237881

 

 

Geplaatst in Zeepkist