Zeepkist van 18 november 2016

Yvette Driever vraagt aandacht voor tentoonstellingen in Museum Het Valkhof:
tot 5 maart de grote tentoonstelling over  Gladiatoren,
tot 16 januari “Gezichten van de Limes, de Romeinse rijksgrens in Nederland”
en vanaf 10 december tot 20 februari “Dossier Plastic “.

 

Mireille Peters meldt dat er in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel vanaf 10 december een expositie wordt gehouden over de wijk Dukenburg, nav het 50 jarig bestaan van deze wijk

 

Eef van Hout meldt dat elke laatste vrijdag van de maand in het Verenigingsgebouw van Overassselt van 10 tot 12 een Oral History bijeenkomst wordt gehouden, op 26 november zal het gaan over Emigratie.

 

Anne-Marie Jansen meldt dat er een nieuwe tijdelijke tentoonstelling te zien is in de kelder van het Van ’t Lindenhoutmuseum:
‘De oorlog door kinderogen ‘Westerbork – Neerbosch’
De oorlog, holocaust en bevrijding vanuit het perspectief van het kind: een spannende tijd, vol avontuur en ook met angstige momenten.

En op 4 dec – 15:00 uur: Lezing Neerbosch in oorlogstijd – door dr. Henk Termeer
Tweemaal in de frontlinie: aan het begin en het einde van de oorlog. De omgang met de Duitse bezetter en de inkwartiering van bevrijders van september 1944 tot april 1945.

 

Studenten van de Radboud Universiteit van de Geschiedenis Vereniging GSV maken reclame voor een podiumavond voor de presentatie van goede scripties, in Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis in de Mariënburgkapel op 12 december van 19 – 23 uur.

 

Jan Brauer van Numaga wijst op de presentatie van het nieuwe Numaga jaarboek 2016 op zaterdagochtend 26 november van 10.00 tot 12.15 in de Lindenberg met dit jaar speciale aandacht voor sporthistorie van Nijmegen met films, lezing en debat.

 

Jan Roelofs meldt dat op vrijdag 25 november de 18de editie van het Nimweegs Dictee in het gemeentehuis wordt gehouden, in combinatie met de Nijmegen-quiz  “Kwis ’t nie”.

 

Casper Louppen van Museumpark Orientalis vraagt aandacht voor de uitzending van 5 december van het programma Ridders van Gelre op Omroep Gelderland. En voor “Het feest van Licht” van 17 dec tot 9 januari met oa de befaamde kerststallen expo

 

Dolly Verhoeven meldt het verschijnen van het boek “Gelderland Grensland” bij Uitgeverij Van Tilt en verkrijgbaar bij de boekhandel.
Het boek biedt een verrassend inzicht in de Gelderse Geschiedenis door de blik te richten op verschillende soorten grenzen.

 

 

 

Geplaatst in Zeepkist