Zeepkist van 15 september 2017

Yvette Driever meldt dat najaar 2018  in Museum Het Valkhof een grote tentoonstelling rond het gebedenboek van Maria van Gelre wordt gehouden. Vanaf 7 oktober 2017 is er de tentoonstelling “Van Maelwael tot Made in Nijmegen”, over de kunst van het ambacht en hoe vakmanschap nog steeds springlevend is in Nijmegen.

 

Casper Louppen van Museumpark Orientalis vraagt aandacht voor
het Common Ground festival op 17 september as over ontmoeting van Culturen.
En van 22 september t/m 29 oktober voor het Tempelfestival over Tempelfeesten en Volkscultuur van Taiwan. ( zie www.tempelfeesten.nl )
Zie ook : www.museumparkorientalis.nl

 

Jan Brauer meldt ivm het Van ’t Lindenhoutmuseum:  de expositie “Wat de pot schaft. 150 jaar eten in Neerbosch “
Elke 1e zondag van de maand van 12 -16 uur vanaf 3 sept 2017-2019.

 

Monique van Zoon maakt -met vlag!-  reclame voor de komende 024 Geschiedenis, het historische evenement van het jaar. Dit jaar van 3 t/m 15 oktober. Over geluk en ongeluk in het Nijmeegs verleden.  Zie www.024geschiedenis.nl

 

Frans de Krijger meldt de aanmaak van een Facebookpagina door het Comité Gedenkteken Bominslag kapokfabriek Bottendael op 2 oktober 1944, met een rek nr voor het “Gedenkteken Kapokfabriek”

 

Ben Crul heeft een nieuw boek geschreven over Keizer Frederik II, een modern wetenschapper uit de Middeleeuwen. Dit n.a.v. het boek van Frederik over de Valkerij. Te koop in de boekhandel.

 

Rene van Hoften houdt zondag 17 sept. As een lezing in de vijverhof over de Geschiedenis van de vrouw in Nijmegen. Van Gode Fortuna t/m de tamboerijnvrouw.

 

Mireille Peters meldt voor as zondag 17 sept de opening van de tentoonstelling over de Friendship Albany Nijmegen. Loopt t/m 5 okt.

Rob Wolff meldt voorts dat de Numaga lezing van as dinsdag  19 september door Anja Adriaans gewijd is aan de band tussen Albany en Nijmegen.

 

Theo van Brunschot is auteur van het boek Noodweer, een historische roman over de 80 jarige oorlog, gezien door de ogen van eenvoudige lieden in Nijmegen. Te koop bij de boekhandel.

 

En tot slot meldt Dolly Verhoeven dat zij na 7 jaar, en 30 afleveringen,  de presentatie van het GeschiedenisCafe Nijmegen overdraagt aan Maarten Hageman.  Later op de avond wordt Dolly nog eens extra bedankt voor haar enthousiasmerende inzet en verrast en geëerd met een (chocolade) Duc.

Geplaatst in Zeepkist