Zeepkist – 16 maart 2018

Klaas Brouwer presenteert zijn boek: Brakkestein. Een Nijmeegse buitenplaats en zijn bewoners. Te koop bij de boekhandel.

 

Theo Lucassen: het archief uit de jaren 60-70-80 van het Bewonersinitiatief Bottendaal (BOB) is overgedragen aan het Regionaal Archief Nijmegen. Het laat mooi de veranderingen in Bottendaal zien.

 

Casper Louppen, medewerker Orientalis presenteert een nieuwe expositie: Proeven van het Midden Oosten, voedsel voor lichaam en ziel. T/m 28 oktober 2018 te zien.
Ook warm aanbevolen: het nieuwe boek Een schatkamer voor pelgrims. De Cenakelkerk van de Heilig Landstichting van pastor Herwi Rikhof.

 

Mireille Peters: in mei, juni, juli is er in het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis een tentoonstelling over de schoenenindustrie van Nijmegen, i.s.m. de Stichting Industrieel Erfgoed Nijmegen en Omstreken (Stieneo). In een verzamelkamer worden spullen geëxposeerd die particulieren hebben ingeleverd, zoals schoenen of een originele schoenendoos van Robinson. Heeft u thuis met name foto’s of iets moois voor de verzamelkamer? Neem contact op via: info@stieneo.nl of huisnijmeegsegeschiedenis@nijmegen.nl.

 

Marcel Claassen, Stichting Nijmegen blijft in Beeld: de voorjaarsvoorstelling met historisch filmmateriaal vindt plaats op maandag 16 april. Het thema is ‘Op Weg naar een Groene Stad’, omdat Nijmegen dit jaar Green Capital van Europa is. Kaartjes zijn te verkrijgen vanaf 3 april bij het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis of via www.stadsschouwburgendevereeniging.nl.

 

Sophie Molema presenteert haar boek Wie is de vijand? Operatie Black Tulip.
Dit gaat over de uitzetting van Duits ingezetenen in Nederland na de oorlog van 1945 tot 1948. Te koop bij de boekhandel.

 

De Bastei wordt op 19 mei officieel geopend. Vanaf 20 mei is iedereen van harte welkom in deze nieuwe aanwinst voor de stad.

 

Leestip: Noodweer van Theo van Brunschot, over de 80-jarige oorlog in Mook en omgeving. Er is ook een wandeling aan gekoppeld.

 

Geplaatst in Zeepkist