Programma 20 maart 2020

Boekomslag Historische Roman De Gebroeders B. van Steffie van Oord.

Boekomslag Historische Roman De Gebroeders B. van Steffie van Oord.

We beginnen het Geschiedeniscafé in 2020 weer op onze vertrouwde locatie in Museum Het Valkhof. Steffie van Oord zal vertellen over haar nieuwe historische roman : De Gebroeders B. Mirjam Blott gaat toelichting geven over achtergrond, opzet en inhoud van aan een erfgoedvisie voor de stad Nijmegen.

En verder als gebruikelijk: korte lezingen, de zeepkist en een prikkelende column. Toegang tot het Geschiedeniscafé is gratis.

Het programma loopt van plm 17.00 tot plm 19.00, er is een pauze rond 18.00 ( met de overheerlijke saucijzenbroodjes ! )

Criminele broers

Steffie van den Oord vertelt over ‘De Gebroeders B.’ Rond 1798 behoort de tweeling tot de meest gezochte criminelen van Europa, ze plegen overvallen tussen Hamburg en Parijs – en ze slaan ook in Nijmegen toe. Een van hun vrouwen, al even fascinerend, zit hier zelfs gevangen. Onder de rook van Nijmegen deed Steffie, die er een roman over schreef, een opmerkelijke vondst…

Erfgoedvisie gemeente Nijmegen

De gemeente Nijmegen werkt aan een erfgoedvisie voor de stad. Mirjam Blott wil bij het geschiedeniscafé graag toelichting geven over achtergrond, opzet en inhoud. Wat zijn de lokale erfgoedambities, hoe doen we als gemeente en erfgoedveld de juiste dingen en hoe werken we samen om Nijmegen als oudste stad van Nederland over het voetlicht te brengen?

Ansichtkaart Groete uit Nijmegen, 1895

Ansichtkaart Groete uit Nijmegen, 1895

Geplaatst in Geen categorie